Yalıtım Nasıl Yapılır? 15EYL
Yalıtım Nasıl Yapılır?

Yalıtım Nasıl Yapılır?

 Yalıtım yaşam alanlarında ısı kayıpları ve ses geçirgenliğin engellemek için yapılır. Bu uygulamalar sayesinde hem enerji hem de ekonomik anlamda tasarruf sağlanabilir. Bu uygulamalar binanın iç ve dış kısımlarında yapılabilir. Binalarda genellikle içeride sesi ve ısıyı koruyabilmek adına ısı ve ses yalıtımı yapılabilir.  Bunun yanında binaların dış cephelerinde eş zamanlı olarak yalıtım yapılırsa en etkili sonuç ortaya çıkacaktır.

Isı yalıtımını kendiniz basit olarak yapacaksanız öncelikle kapı boşluğundan gelen soğuk hava akımına karşı önlem alabilirsiniz. Bu bölgelere havayı geçirmeye engel olacak bantlar koyduğunuz anda burada ısı kaybı olmayacaktır. Aynı zamanda diğer bir ısı kaybı olan alan pencereler olduğu için bu bölgelere de macun veya bant kullanabilirsiniz.

En Yaygın Yalıtım Malzemeleri Nelerdir?

 Söz konusu yalıtım malzemesi olduğunda kullanabileceğiniz onlarca ürün ve marka oluyor. Yalıtım malzemesine karar verirken öncelikle ihtiyaçlarınıza bakmalısınız. Bir  ihtiyaç listesi hazırlayarak sadece sizlerin taleplerini ve beklentilerini yerine getirecek malzemeleri seçmelisiniz. Unutmayın en yaygın ısı yalıtım malzemeleri her zaman değişiklik gösterebilir.

 Asıl önemli olan sizlerin kendi istediğiniz ihtiyaçlara göre bir yalıtım malzemesi seçmenizdir. Öncelikle hangi yalıtım işlemini yapmanız gerektiğine karar vermeniz gerekiyor. Daha sonra içten veya dıştan planınıza göre bir yalıtım yapmaya karar vermelisiniz. En son aşamada ise planınıza göre gerekli olan yalıtım malzemelerini satın alarak yola devam etmelisiniz.

Yalıtım Pahalı mı?

Türkiye’de yalıtım uygulamaları özellikle yeni binalarda kesinlikle oluyor. Ses ve ısı kaybına karşı eski binalarda da yalıtım çalışmaları çok yaygın hale geliyor. Birçok kişi için yalıtım uygulamalarının pahalı olduğu düşünülür. Ancak genele vurulduğunda uzun vadede hem konfor hem de kazanç sağlayabileceğiniz için yalıtım aslında pahalı değildir.

Yalıtım uygulamalarında öncelikle destek almanız gerekiyor. Daha sonra da sizin için bir fiyat teklifi hazırlıyoruz. Sizlerin projesine özel yalıtım fiyatları değişiklik gösterebilir. Kullanılacak malzeme, yalıtım türü, yalıtım yapılacak alanın genişliği fiyatlar üzerinde çok belirleyicidir. Her zaman bütçenize uygun bir yalıtım malzemesi bulabilir ve binalarınızda hem ısı hem de ses yalıtımını sağlayabilirsiniz.

Yaşam alanlarımızda ısı kayıbı, ses geçirgenliği gibi bir çok konuda, sorunlarla boğuşuruz. Bu noktada, hem enerjimizi, hem ekonomimizi koruyabilir ve tasarruf sağlayabiliriz. Uygulamalar sayesinde, huzurlu bir yaşam alanı oluştururuz.

Websitemize Hoşgeldiniz

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için e-posta, telefon veya iletişim formumuz aracılığı ile rahatlıkla irtibat sağlayabilirsiniz.